06 Ιουνίου 2024

Γιάννης Αγγελόπουλος: Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση και την δολοφονική πολιτική της

Πηγαίνουμε για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη, με την Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη να προσπαθεί να στήσει το αφήγημα της σταθερότητας που κινδυνεύει από τον λαϊκισμό, βάζοντας εκβιαστικά διλήμματα για «λεφτόδεντρα που δεν υπάρχουν» και για την χρεωκοπία που μπορεί να επανέρθει. 

Τα παραμύθια του Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν τις επιπτώσεις και την μαζική οργή από τις πολιτικές του. Η «σταθερότητα» που μας υπόσχεται, μοιράζει ήδη φτώχεια, καταστροφή και θάνατο, από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο και από την Γάζα μέχρι την Ουκρανία. Λεφτόδεντρα υπάρχουν για τους πλούσιους φίλους του, με τις προκλητικές επιδοτήσεις, τις δολοφονικές ιδιωτικοποιήσεις και τις φοροαπαλλαγές. Για τους συνεχείς πολεμικούς εξοπλισμούς, τις βάσεις και τις φρεγάτες που εποπτεύουν την σφαγή των Παλαιστινίων στην Γάζα. Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια ροκανίζουν τα πενιχρά εισοδήματα, αλλά τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι τροφίμων, αφεντικά της ενέργειας συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες μας, ενώ οι πραγματικοί μισθοί παραμένουν μειωμένοι κατά 30% σε σχέση με το 2009. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων συνεχίζει να σκοτώνει και να εγκληματεί από τα τρένα, τα νοσοκομεία μέχρι τα σχολικά γεύματα. 

Η Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αχαΐα δεν είναι έξω από αυτή την εικόνα. Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας πάνω από 100 εργαζόμενοι καθαριότητας δίνουν αγώνα για να μην απολυθούν και έρθουν οι εργολάβοι, εκατοντάδες συμβασιούχοι στα νοσοκομεία της Πάτρας, τον Ιούνη απολύονται μαζικά. 

Κλιμακώνουμε και δεν αναστέλλουμε τους αγώνες μας προεκλογικά. Διεκδικούμε να εκφράσουμε όλο αυτόν τον κόσμο των κινημάτων, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και την νεολαία. Αυτοί είναι το αντίπαλο δέος στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Στις ευρωεκλογές της 9 Ιούνη μαυρίζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία! Βγάζουμε και από την κάλπη ενισχυμένη την αντικαπιταλιστική Αριστερά. Δυναμώνουμε συνεχίζουμε τους αγώνες μας για να τελειώνουμε με την κυβέρνηση και την δολοφονική πολιτική της.

Γιάννης Αγγελόπουλος, Πάτρα, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Ανατρεπτική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου