06 Ιουνίου 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Λάρισα: Οι καταστροφές στη Θεσσαλία έχουν κοινή ρίζα και αιτία, την πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων

Παρά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαρισαίων να παρεμποδίσει-απαγορεύσει τη συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου τελικά αυτή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον χώρο που είχε αρχικά προγραμματιστεί, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, Νίκο Ταλαχούπη, οικοδόμο και συνδικαλιστή, και Δημήτρη Στεφανάκη, αρχιτέκτονα.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, «οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές καταστροφές στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια με τις πλημμύρες στον κάμπο, σε σπίτια και καλλιέργειες και το έγκλημα των Τεμπών με τη δολοφονική σύγκρουση των τρένων στην ίδια γραμμή και τους 57 νεκρούς, έχουν κοινή ρίζα και αιτία. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που θέτουν τη ζωή σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στα κέρδη από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (σιδηρόδρομοι κ.λπ.) και τη μπίζνα μετά την καταστροφή στον κάμπο (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες)».

Ο Ν. Ταλαχούπης τόνισε ότι «η πολιτική τους καταστρέφει φύση και ανθρώπους στον βωμό τους κέρδους και της δημιουργίας νέων αγορών. Η ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας,της κατοικίας, των μεταφορών, δεν αποτελούν παρά τον μονόδρομο για τα κέρδη των εταιρειών σε βάρος των κοινωνικών αναγκών. Η μη κατασκευή φραγμάτων στις πλημμύρες, η έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης και η μη τήρηση των συνθηκών ασφαλείας στα τρένα παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των εργαζομένων στον ΟΣΕ μάς δείχνουν τους ενόχους. Είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησαν στο ΤΑΙΠΕΔ τη δημόσια περιουσία, που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια, λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, φοροαφαίμαξαν τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, πετσόκοψαν τις κοινωνικές δαπάνες για το δημοσιονομικό σφαγείο της Ε.Ε. και τα κέρδη τω πολυεθνικών».

Ο Δ. Στεφανάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ενεργώντας ως παράρτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη σφαγή στην Παλαιστίνη, γιγαντώνει τις πολεμικές δαπάνες, μας προετοιμάζει για περιπέτειες».

Οι δύο ομιλητές κάλεσαν να υπάρξει ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία που έχει αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για ανατροπή των κυβερνήσεων, κεφαλαίου και της ΕΕ, της αριστεράς που ιεραρχεί την πάλη για απειθαρχία ρήξη και έξοδο από την ΕΕ και μάχεται από θέσεις αντικαπιταλιστικές και διεθνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου