06 Ιουνίου 2024

Τάσος Αναστασιάδης: Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εγγύηση για μαχητικούς αγώνες

Οι ευρωεκλογές της 9η Ιούνη, είναι μια μάχη ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την δολοφονική της πολιτική. Για να τους μαυρίσουμε στις εκλογές και να ανοίξουμε τον δρόμο με τους αγώνες των εργαζόμενων μπροστά, για να τους ανατρέψουμε.

Έτσι κινήθηκε το εργατικό κίνημα όλη την προηγούμενη χρονιά. Καθημερινά η οργή για την δολοφονική πολιτική της ΝΔ μεγάλωνε μέσα στους χώρους δουλειάς και γινότανε σύγκρουση, απεργία, διαδήλωση, με ένα μπαράζ πανεργατικών απεργιών την φετινή άνοιξη.  

Με μια από τις πιο μεγάλες πανεργατικές απεργίες των τελευταίων δεκαετιών στις 28 Φλεβάρη, στον ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, και μια βδομάδα μετά στις 8 Μάρτη στην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, και στις 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά. Οι εργαζόμενοι/ες, ξανά και ξανά βρέθηκαν στον δρόμο και στην απεργία τσακίζοντας το 41% του Μητσοτάκη.

Και δίπλα στις πανεργατικές είχαμε τα νοσοκομεία που από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα έχουν προχωρήσει σε 7 απεργιακές κινητοποιήσεις για να σώσουν το ΕΣΥ από την ιδιωτικοποίηση. Ακόμη και τρεις μέρες πριν τις εκλογές εκατοντάδες υγειονομικοί βρέθηκαν στις πύλες του Αγλαΐα Κυριακού για να μην αφήσουν τον Άδωνι να μετατρέψει σε Τέμπη τα νοσοκομεία μας δολοφονώντας μικρά παιδιά στις λίστες αναμονής των παιδιατρικών χειρουργείων.

Και μαζί οι εκπαιδευτικοί που τσαλάκωσαν την Κεραμέως και τον Πιερακάκη ενάντια στην αξιολόγηση των σχολείων, και δεκάδες κλάδοι που βρέθηκαν στον δρόμο απεργιακά. Αυτοί οι εργατικοί αγώνες και οι απεργίες έχουν φέρει τη ΝΔ στο σημείο να παραπαίει.

Αυτούς τους αγώνες εκφράζει στις ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το δυνάμωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η καλύτερη εγγύηση ότι με τον ίδιο και ακόμη πιο μαχητικό τρόπο θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα. Με απεργίες διαρκείας, για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές των εργαζόμενων.

Τάσος Αναστασιάδης, Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ανατρεπτική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου