06 Ιουνίου 2024

Λουίζα Γκίκα: Στήριξη στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στην κλιμάκωσή τους: Αυτό σημαίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Βαδίζουμε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές και πάμε με την αυτοπεποίθηση πως μπορούμε να μαυρίσουμε τη κυβέρνηση των δολοφόνων και να δυναμώσουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Αριστερά της ανατροπής. Θέλουμε να εκφραστεί και στις κάλπες η δυναμική των αγώνων που έχουμε δώσει όλο αυτό το διάστημα απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, μάχες που είναι ανοιχτές. 

Οι αγωνιστές/τριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην Ήπειρο μπήκαμε μπροστά ενάντια στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας
Υγείας οργανώνοντας κάθε υγειονομική απεργία για προσλήψεις κόντρα στις απολύσεις, το μπάσιμο των ιδιωτών και των εργολάβων που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, αλλά και στην υποβάθμιση των περιφερειακών νοσοκομείων που στενάζουν από τις ελλείψεις γιατρών, όπως στην Άρτα ή στους Φιλιάτες. 

Από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα οι περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στο κέντρο των Ιωαννίνων ήταν αυτές των υγειονομικών, και αυτή την απεργιακή κλιμάκωση θέλουμε να συνεχίσουμε πλάι σε όλη την εργατική τάξη που διεκδικεί πως οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους. Εκτός από τις δολοφονίες που κάνουν με τη διάλυση του ΕΣΥ και τις ιδιωτικοποιήσεις, δημιουργούν κάθε προϋπόθεση για τα αφεντικά να κερδοσκοπούν υποβαθμίζοντας κάθε ασφάλεια για τον εργαζόμενο. Και έτσι φτάσαμε πριν από λίγες μέρες σε εργοτάξιο στην Αρίστη Ζαγορίου δυο οικοδόμοι να τραυματίζονται, ο ένας θανάσιμα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που κάνει πλάτες στα αφεντικά του τουρισμού, αφού για την κυβέρνηση «αυτή είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας». 

Για αυτό είναι κρίσιμο το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που διεκδικεί ότι με την απεργιακή κλιμάκωση μπορούμε να επιβάλουμε τον εργατικό έλεγχο παντού ώστε η εργασία μας να καλύπτει τις ανάγκες τις κοινωνίας και όχι να γίνεται θυσία για τη τουριστική βιομηχανία. 

Στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει ταυτόχρονα και απάντηση στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ακροδεξιά απειλή. Είναι τεράστια πρόκληση ειδικά για την περιοχή μας η υποψηφιότητα του Μπελέρι με τη ΝΔ. Ο κόσμος στα Γιάννενα ξέρει καλά τι ήταν η ΜΑΒΗ και η δράση της. Εμείς λέμε πως οι εργάτες των Βαλκανίων είναι αδέρφια μας, και πλάι σε αυτό αδέρφια μας είναι οι εργάτες όλου του κόσμου. Για αυτό στις 14 Ιούνη θα διαδηλώσουμε και στα Γιάννενα για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη για τους νεκρούς της Πύλου, για ανοιχτά σύνορα και ίσα δικαιώματα για όλους, ενάντια στον ρατσισμό της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρώνει ξανά το δρόμο στους φασίστες και την ακροδεξιά.

Λουίζα Γκίκα, Γιάννενα, γιατρός στο ΠΓΝΙ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΗ, υποψήφια ευρωβουλεύτρια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ανατρεπτική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου