06 Ιουνίου 2024

Θρασύβουλος Τζιάρας: ψήφο στην αντικαπιταλιστική αριστερά της ανατροπής!

Η Ε.Ε., η συμμαχία των Μητσοτάκηδων της  Ευρώπης και το απάνθρωπο σύστημα που υπηρετούν, είναι δολοφόνοι και μοναδικοί υπεύθυνοι για τον πόλεμο, την φτώχεια, τον ρατσισμό την περιβαλλοντική καταστροφή. Ως υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την Θράκη θεωρώ ότι είναι σημαντικό ότι αναδεικνύουμε στην περιοχή τα παρακάτω ζητήματα. Θα αναφερθώ σε ένα γεγονός που συνδέει όλα τα παραπάνω. 

Το καλοκαίρι του 2023 ζήσαμε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην Δαδιά. Δεν μας έφτανε το δράμα της καταστροφής του δάσους, του θανάτου 18 μεταναστών, ακούσαμε και από το στόμα του πρωθυπουργού ότι βασικοί ύποπτοι είναι οι μετανάστες και ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές (τουλάχιστον μας ξεκαθάρισε ότι τους μετανάστες δεν τους θεωρεί ανθρώπους).

Η Αλεξανδρούπολη, η πόλη με τις τεράστιες ανεμογεννήτριες, με τις καινούριες βάσεις του ΝΑΤΟ για να φιλοξενεί τα υπερ
σύγχρονα αεροπλανοφόρα του, με τον φράχτη στον Έβρο δεν είχε την δυνατότητα να σβήσει μια πυρκαγιά. Βέβαια είναι πολύ βολικό οι κυβερνήσεις που διαλύουν οποιαδήποτε μέριμνα για τα δάση, που θέλουν να κλείσουν ότι μπορούν από δομές δημόσιας Υγείας και Παιδείας να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο με ρατσιστικές και εθνικιστικές κορώνες,  σπέρνοντας τρομολαγνεία, στοχοποιώντας τη μειονότητα της Θράκης ως «εσωτερικό κίνδυνο». 

Ένα χρόνο μετά τί έχει αλλάξει; Το μόνο που άλλαξε είναι ότι η κυβέρνηση, αντί να αγοράσει κανένα ελικόπτερο πυρόσβεσης ή να προσλάβει πυροσβέστες, συνεχίζει με αμείωτο ζήλο τις πολεμικές δαπάνες, ενώ έστειλε και φρεγάτα στο πλευρό του αγαπημένου τους Ισραήλ να επεκτείνει το δολοφονικό της έργο και εκτός συνόρων. Η ρατσιστική προπαγάνδα της κυβέρνησης απειλεί να ενισχύσει σε ένα βαθμό τελικά την άκρα δεξιά της περιοχής, αλλά η πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι ρατσιστές. Καταλαβαίνουν πολύ καλά τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Απέναντι σε όλες τις μαύρες επιθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κόσμος και στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη έχει αγωνιστεί, έχει απεργήσει για να σώσει τις δουλειές του, έχει διαδηλώσει για τα Τέμπη, για το περιβάλλον, έχει κάνει καταλήψεις, έχει κατέβει στο δρόμο κατά χιλιάδες υπέρ της Παλαιστίνης. Για να έχουν  οι αγώνες της εργατικής τάξης προοπτική, ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ψήφο στην αντικαπιταλιστική αριστερά της ανατροπής!

Θρασύβουλος Τζιάρας, Κομοτηνή, χημικός, εργαζόμενος σε φαρμακοβιομηχανία, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου