09 Ιουνίου 2024

Λαπαβίτσας-ΜέΡΑ25: «Έξω από το ευρώ;» – Αυτά τα λέγαμε το 2015!

"Δεν θέτω ζήτημα αποχώρησης από το ευρώ, αυτά τα λέγαμε το 2015, τώρα η χώρα, η κυβέρνηση, αποφάσισε αλλιώς. Παρακολουθώ τις εξελίξεις, δεν είμαι σταματημένο ρολόι". Ο Κώστας Λαπαβίτσας ξάφνιασε τους συνομιλητές του δημοσιογράφους του The Press Project, που τον άκουσαν να αναιρεί μία από τις πιο βασικές θέσεις που είχαν καθορίσει την πολιτική του διαδρομή. Κακώς μείναμε στο ευρώ, είπε, αλλά αυτό έγινε, οπότε μια αποχώρηση τώρα δεν έχει να προσφέρει τίποτα, συμπλήρωσε. Δεν είναι τυχαίο πως τα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης που πρότεινε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 ήταν τόσο ανεπαρκή, που χαρακτηρίστηκαν από τη δημοσιογράφο «ασπιρίνες», η οποία σημείωσε πως τα ίδια λέει και το ΠΑΣΟΚ!

Γενικά το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και η συμμαχία του με την ΛΑΕ κάνει επίδειξη ρεαλιστικότητας και υπευθυνότητας, με καταλόγους «συγκεκριμένων προτάσεων» και αιτημάτων, χωρίς όμως να υπάρχει μια συνεκτική πολιτική γραμμή αντιπαράθεσης με το σύστημα και την ΕΕ. Η «ρήξη» ξορκίστηκε από πέρσι, όταν ο Γ. Βαρουφάκης θεώρησε πως ευθύνεται για την αποτυχία στις εκλογές του Μάη, γιατί «η κοινωνία δεν θέλει ρήξη». Έτσι, φτάσαμε σε γκροτέσκα περιστατικά, όπως το να φωνάζουν
σε συγκέντρωση του ΜέΡΑ25 νέοι το γνωστό σύνθημα των διαδηλώσεων «Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», και ο Γ. Βαρουφάκης να τους… διορθώνει από καθέδρας (από την εξέδρα δηλαδή): «με υπεύθυνη ανυπακοή»! Ακόμα και το κεντρικό σύνθημα των ΜέΡΑ25-ΛΑΕ κλπ., το «Ενοχλήστε τους», απέχει πολύ από μια λογική ανατροπής και παραπέμπει σε μια πολιτική μειωμένων προσδοκιών.

prin.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου