06 Ιουνίου 2024

Γιώργος Ντάβος: ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί μιλά καθαρά και ξάστερα για έξοδο από την ΕΕ

Γιώργος Ντάβος, φοιτητής στο Μαθηματικό ΕΚΠΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί μιλά καθαρά και ξάστερα για έξοδο από την ΕΕ

Οι φετινές ευρωεκλογές έχουν στιγματιστεί από πάσης φύσεως φαινόμενα, όπως η ακραία ακρίβεια που πλήττει τον λαό, η γενοκτονία στην Παλαιστίνη, και άλλα πολλά. Σε αυτήν την κοινωνικοπολιτική συνθήκη, η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις σε μια σειρά ζητήματα.

Και αυτό γιατί καταρχάς είναι η μόνη δύναμη που μιλάει καθαρά και ξάστερα για έξοδο τόσο από την ΕΕ-φρούριο, που πνίγει μετανάστες και επιβάλλει ιδιωτικοποιήσεις, όσο και από την «ιερή συμμαχία» του ΝΑΤΟ που μας αγκιστρώνει στο άρμα του πολέμου στο πλευρό του Ισραήλ. Παράλληλα, ήταν η μοναδική δύναμη η οποία ειδικά όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια σε λογικές αγώνων χαμηλών πτήσεων, προέτασσε τους διεκδικητικούς αγώνες μέχρι τέλους, όπως φάνηκε στο κίνημα των καταλήψεων κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, στις πορείες για την Παλαιστίνη, την κρατική δολοφονία στα Τέμπη, στις συγκεντρώσεις των ανεξάρτητων ταξικών σωματείων (κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), στις κινητοποιήσεις των αγροτών κ.α.

Απέναντι σε μια συναινετική αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, ξαναζεσταμένες σούπες τύπου ΝΕΑΡ ή ΜέΡΑ25, και ρεφορμιστικές λογικές σαν του ΚΚΕ, η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταλήγει να είναι η καλύτερη απάντηση για την καταπολέμηση του φασισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού, της φτώχειας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, εκεί που έχει ουσία, στον δρόμο! Να μπούμε σφήνα στο ζοφερό μέλλον που προετοιμάζει για εμάς η δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ, ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου