07 Ιουνίου 2024

Γιώργης Χρήστου: Να έρθουμε σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΕ, ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία

Γιώργης Χρήστου, δημοσιογράφος, μέλος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στα ΜΜΕ

Να έρθουμε σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΕ, ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία

Κυριακή 9 του Ιούνη 2024. Ημέρα ευρωεκλογών. Ημέρα κατά την οποία όλες και όλοι μας καλούμαστε να εκλέξουμε τους/τις 21 νέους/νέες εκπροσώπους μας για το νέο ευρωκοινοβούλιο που θα προκύψει, ανατρέποντας την ακροδεξιά ροπή του, όπως διαφαίνεται, και τις νέες –επί τα χείρω των λαών της Ευρώπης- αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν την επόμενη πενταετία. Αποφάσεις που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τις ζωές των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη πληρώνουμε αδρά, με πόνο και αίμα, με υφαρπαγή μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, «οδηγίες» που πάρθηκαν την περίοδο 2019-2024 από το ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση των λομπίστας, της «θεραπαινίδας» του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών, της γενοκτονίας των λαών της Παλαιστίνης και της Υεμένης, του πολέμου στην Ουκρανία.

Κυριακή 9 του Ιούνη 2024, οφείλουμε όλες και όλοι μας να προσέλθουμε μαζικά στις κάλπες, κόντρα στο σκηνικό πόλωσης και αποπροσανατολισμού που έχει στήσει (πόθεν έσχες, χρέη ΝΔ κ.λπ.) η εν Ελλάδι ολιγαργική συμμορία των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης, επιδιώκοντας την αποχή από τις κάλπες και κατ’ επέκταση την ανάθεση. Θέλουν να ξεχάσουμε ότι την περίοδο 2019-2024 ψήφισαν και με τα δύο χέρια οδηγίες που ήρθαν με τη μορφή νόμου στη χώρα μας και μετέτρεψαν τις ζωές μας σε «χρηματιστηριακό» προϊόν. Να λησμονήσουμε ότι στήριξαν και στηρίζουν αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων (κατάργηση 8ώρου, ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης και απεργίας), της αλά κάρτ «ελευθερίας» του τύπου, της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, των δημόσιων και κοινών αγαθών (νερό, ενέργεια κ.λπ.), της φτώχειας, του πολέμου, του ρατσισμού και του σεξισμού, των εγκλημάτων στα Τέμπη και στην Πύλο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως δεν έχει ακουστεί λέξη ή κάποια πρότασή τους που να αφορά στην ευρωατζέντα τους, στην πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, στο δικαίωμά μας στη στέγη, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στη ζωή με αξιοπρέπεια, στην ειρήνη κ.λπ..

Κυριακή 9 του Ιούνη 2024, οφείλουμε όλοι και όλοι μας να απειθαρχήσουμε και να έρθουμε σε ευθεία σύγκρουση με αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση ψηφίζοντας και στέλνοντας στο ευρωκοινοβούλιο τους/τις υποψηφίους/ιες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου