07 Ιουνίου 2024

Από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, νέες και νέοι, εργαζόμενοι/ες, συνδικαλιστές και άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινημάτων βρέθηκαν την Πέμπτη στην κεντρική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία στην Αθήνα, που έγινε στα Προπύλαια, γνώριμη αφετηρία πολλών διαδηλώσεων. Δεκάδες κόκκινες σημαίες έσμιξαν με τις σημαίες της Παλαιστίνης, ενώ το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ακούστηκε δυνατά αρκετές φορές. Με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια στάλθηκε το μήνυμα της μάχης για ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία, για ισχυρή αντικαπιταλιστική και αντιΕΕ Αριστερά μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Σάλμα Σάουα, μέλος της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα και υποψήφια ευρωβουλεύτρια, η οποία με απλά λόγια περιέγραψε το πώς βίωσε τη σφαγή στη Γάζα, την απόφασή της να βγει στους δρόμους («εκεί που οι άνθρωποι μπορούν να τα αλλάξουν όλα») και να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με το σύνθημα «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» έκλεισε η ομιλία της.

Η Σύλβια Κοιλάκου, μέλος του ΣΜΤ και υποψήφια ευρωβουλεύτρια, τόνισε πως «για εμάς, είναι αυτονόητο ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν περιμένοντας τις εκλογές. Η ζωή και η κοινωνία αλλάζει με τους ανυποχώρητους αγώνες μας, με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα και με ισχυρή αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά. Για αυτό, σήμερα χρειαζόμαστε μια αριστερά με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης. Που θα παλεύει για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου. Μια αριστερά της σύγκρουσης με τους πυλώνες του συστήματος, το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.»

Ακολούθησε στο βήμα η Κατερίνα Θωΐδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας και υποψήφια ευρωβουλεύτρια, που υπογράμμισε τη συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους αγώνες και την ανάγκη κλιμάκωσής τους για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής ΕΕ και κεφαλαίου. Ο γιατρός και υποψήφιος Νικόλας Σκούφογλου τόνισε πως η ΕΕ είναι το καρτέλ του κεφαλαίου και των πολυεθνικών και πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για ρήξη και αποδέσμευση από εργατική, αντικαπιταλιστική και διεθνιστική σκοπιά. Η Γαρυφαλλιά Καπετανάκη, εργαζόμενη, μίλησε για τις διεκδικήσεις του κόσμου της δουλειάς και πως τις εκφράζει πολιτικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ερευνήτρια και υποψήφια ευρωβουλεύτρια Μικαέλα Κούρλα υπογράμμισε τον αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ στην έρευνα, στην εκπαίδευση και ειδικά στα πανεπιστήμια. Η συγκέντρωση έκλεισε με παρέμβαση της Δέσποινας Κουτσούμπα, η οποία ανέδειξε τα μέτωπα στα οποία δρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας πως είμαστε περήφανες/οι «γιατί βροντοφωνάξαμε το ‘’όχι’’ στο δημοψήφισμα και δεν συνθηκολογήσαμε ποτέ. Γιατί συνεχίσαμε να παλεύουμε ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στη συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία παρευρέθηκαν πολλοί εκλεγμένοι συνδικαλιστές, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παπαδάκης (Αθήνα), Σταύρος Τζιορτζιώτης (Βύρωνας), Μιχάλης Μιλτσακάκης (Καισαριανή), Κατερίνα Θωΐδου (Νίκαια), Ελένη Βαφειάδου και Πάνος Παπανικολάου (Περιστέρι).

Το video από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Και στο "Ράδιο Ανατροπή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου